Uncategorized @ro

Beneficiile utilizării trotinetei electrice

Trotinetele electrice au devenit populare în ultimii ani, fiind o soluție eficientă și prietenoasă cu mediul înconjurător, pentru transportul urban și nu numai. Datorită lor, mulți oameni au schimbat modul în care se deplasează prin oraș. Pe rând, aceste vehicule pun stăpânire pe trotuare, străzi și parcurile marilor orașe.

Trotinetele electrice sunt cunoscute pentru economisirea timpului, costurilor și beneficiile aduse mediului, dar un avantaj al trotinetei electrice care este rar menționat este impactul asupra sănătății asupra utilizatorilor. Spre deosebire de mersul pe bicicletă sau e-bike, trotinetele electrice, cum este o trotinetă electrică ZERO sunt mai staţionare.

1. Îmbunătățirea echilibrului

Echilibrul corpului pare a fi o abilitate destul de simplă, dar conducerea unei trotinete electrice te poate ajuta să-l dezvolți mai ușor. Echilibrul fizic este foarte important pentru libertatea de mișcare. Echilibrul corpului  ne dezvoltă abilitățiile suplimentare de mobilitate. Mersul singur cu trotineta electrică, este ideal pentru a-ți îmbunătăți simțul echilibrului chiar dacă nu folosim o vitează mai mare sau manevre extraordinare. Pentru cei neîndemânatici, acest lucru este de mare ajutor.

După cum am spus mai sus, echilibrul este necesar pentru a merge cu trotineta electrică. La urma urmei, mergi pe un vehicul pe două roți în timp ce stai în picioare la o vitează mult mai mare decât este obișnuit corpul. De asemenea, remarcăm faptul că aveți puțin spațiu pe punte pentru a sta cu picioarele, ceea ce duce la o poziție mai puțin confortabilă de condus. Indiferent de trotinetă, trebuie să înveți cum să te echilibrezi pentru a o conduce corect și în siguranță. Pentru a merge cu trotineta electronică în siguranță, trebuie să ai o postură bună și să fii vigilent în orice moment, ca și când ai conduce o mașină. De aceea, mersul cu trotineta electrică este, de asemenea, o activitate bună pentru copii, deoarece îi ajută să-și dezvolte un bun simț al echilibrului, o responsabilitate față de participanții la trafic și o atenție sporită la lucrurile din jurul lor.

2. Îmbunătățirea coordonării corpului

Mersul cu trotineta electrică vă poate ajuta să dezvoltați o mai bună sincronizare a corpului. Până la urmă, este nevoie să fiți concentrați pe deplin pentru a jongla cu mai multe sarcini, cum ar fi menținerea echilibrului pe trotineta electrică, întoarcerea când este necesar, accelerarea, încetinirea și multe alte manevre. Mai mult, mâna, ochiul, corpul și mintea trebuie să fie toate în perfectă sincronizare pentru a evita orice accident sau coliziune.  Poate fi comparată cu e-bicicleta unde și acolo avem viteze de schimbat, trebuie să ne asiguram și să fim mereu atenți cu cei din jurul nostru pentru a evita eventualele accidente. Mersul pe o trotinetă electrică nu înseamnă doar rotirea mânerului de accelerație, ci și o concentrare mai acută din partea corpului și a simțurilor pentru a o conduce corect și în siguranță față de toată lumea inclusiv pentru tine. Practica este “mama învățăturii”; cu cât mai mult experimentați, cu atât coordonarea și conducerea acesteia vor deveni mai bune. Veți realiza după câteva ședințe de mers pe aceasta cât de mult v-a schimbat comportamentul de răspundere, dar și controlul corpului acționând mai rapid la situațiile neprevăzute în trafic.

3. Promovarea unei posturi bune

Un factor important pentru a vă ajuta să vă echilibrați mai bine pe o trotinetă electrică este să aveți o postură bună. De aceea, este necesar să mențineți o postură bună în timpul călătoriei pentru a vă ajuta să vă întoarceți și să vă mișcați mai ușor și pentru a preveni orice obstacol. De asemenea, mersul cu o postură greșită, vă poate provoca dureri de spate din cauza încordării sau în cazul unei căderi vă poate provoca serioase leziuni, așa că cel mai bine este să exersați să stați cât mai drept și stabil pe trotineta electrică.

În general, trotinetele electrice favorizează o postură mai bună pentru cei care le conduc. Fară să vă dați seama, obisnuindu-vă cu aceasta, puteți dezvolta un obicei mult mai bun de a sta drept. În timp, puteți preveni o postură greșită, care poate provoca, de asemenea, o durere de spate, dar și dureri articulare.

4. Relaxare și reducerea stresului

Toți ne dorim să stam cât mai mult în aer liber, de a scăpa de stres și de a ne simți bine și liberi. Acest lucru se întâmplă  când mergeți cu o trotinetă electrică. Trotinetele sunt foarte distractive.

Trotinetele electrice ne pot ajuta cu stilul nostru de viață agitat făcându-ne viața mai interesantă și fericită, parcurgând mai repede anumite distanțe.

Vehiculele electrice au evoluat mult de când au apărut prima dată pe piață fiind foarte ușor de utilizat. Sunt foarte simplu de manevrat și mai ieftine decât alte vehicule motorizate electrice. Acestea sunt deseori utilizate de tineri, dar în ultima perioadă putem vedea că și adulții au văzut cât de necesare și cât de mult îi pot ajuta sa economisească timp, evitând astfel ambuteiajele și în același timp bucurandu-se de natură și aer liber.

5. Ajută la întărirea mușchilor de bază

Când mergi cu trotineta electrică, nu iți folosești doar mâinile pentru a te echilibra. Mai degrabă, îți folosești întregul corp, în special mușchii pentru a ghida și a conduce trotineta electrică. Deoarece corpul tău se află într-o stare de mișcare la pornire, întoarcere sau oprire, mușchii tăi se activează și se relaxează din când în când, ceea ce ajută la întărirea lor. Mai exact, acești mușchi includ brațele, umerii, coapsele și picioarele.

Mai mult, mersul cu trotineta electrică este, de asemenea, bun pentru a-ți întări partea inferioară a corpului, de la regiunea abdominală până la mușchii picioarelor. La urma urmei, îți vei folosi abdomenul și partea inferioară a corpului pentru a te stabiliza pe trotineta electrică. Efectul nu va fi la fel de semnificativ ca un antrenament, dar este o modalitate bună, subtilă de a întări mușchii.

6. Interacțiune socială

Comunitatea oferă multe oportunități noi de interacțiune socială! Vei fi uimit de câți utilizatori de trotinete electrice care au interese comune vei întâlni, ceea ce, fără îndoială, îți va îmbunătăți calitatea vieții. Când vorbim cu utilizatorii, știm că trotinetele electrice le pot oferi mai mult control asupra vieții lor. Ei acționează în propriile lor condiții. Trotinetele electrice oferă proprietarilor lor timp prețios pentru a face mai multe lucruri care le fac plăcere.

7. Prietenos cu mediul înconjurător

Alegerea unui mod de transport care nu contribuie la deteriorarea mediului este o modalitate importantă prin care toată lumea poate ajuta la protejarea planetei noastre.  Din fericire trotinetele electrice pot satisface cererea generalizată de utilizare redusă a mașinilor, străzi mai curate, mai liniștite și mai sigure.

Una dintre cele mai bune modalități de a vă reduce impactul asupra mediului este să călătoriți fără emisii; de aceea este recomandat acest tip de vehicul. Trotinetele electrice sunt prietenoase cu mediul înconjurător deoarece sunt alimentate de o baterie reîncărcabilă, ceea ce înseamnă că nu emit gaze cu efect de seră asociate transportului rutier; dioxid de carbon, metan și protoxid de azot. Aceste emisii sunt o preocupare deosebită în mediile urbane, unde există adesea mult trafic, astfel afectând populația.

Până nu mergi cu trotineta electrică, s-ar putea să nu fii pe deplin conștient de impactul pe care vehiculele tradiționale îl au asupra mediului urban. Trotinetele electrice nu doar că reduc emisiile în zonele urbane, dar sunt și silențioase și nu contribuie la poluarea fonică în orașe. Precum mersul pe bicicletă sau mersul pe jos, trotinetele electrice vă permit să vă bucurați de împrejurimi fără a vă strica experiența cu un motor puternic.

8. Economie de spatiu

Puteți folosi rapid trotineta electrică pentru a parcurge anumite distanțe scurte sau lungi în funcție de ce autonomie vă permite ”jucăria”, dar cu siguranță vă va conduce până la destinație. Nu aveți nevoie de un spațiu mare pentru depozitare, ea fiind mică și pliabilă. Spre deosebire de mașini și motociclete, trotinetele electrice sunt proiectate pentru a fi portabile, sunt  ușor de transportat ocupând foarte puțin spațiu.

9. Economie de bani

Trotineta electrică este cea mai ieftină formă de transport motorizat, ea funcționând cu energie electrică; astfel puteți economisi mulți bani pe care îi puteți investi apoi fie în călătorii sau în alte gadgeturi. 

În plus, mersul cu trotineta este prietenos cu mediul, deoarece contribuiți la reducerea poluării de fiecare dată când o utilizați. În general, cel mai bine este să lași trotineta electrică să te conducă dincolo de imaginația ta și să iți ofere o experiență de neuitat.

Făcând un calcul, putem observa că o trotinetă electrică vă poate ajuta să faceți economii serioase.

 Luăm ca exemplu trotineta electrică ZERO 9.

 Avem următoarele valori:

 Baterie de 13Ah și 48 de volți(V), cu un motor de 600W putere, cu o viteză maximă de 48 km/h și o autonomie de 40 – 45km.

Cu aceste valori, putem astfel calcula ușor capacitatea bateriei, măsurată în Wați/ora.

Amperi/ora(Ah) x Voltaj(V) =Wați/ora .

Capacitatea bateriei exemplului nostru este : 13Ah x 48V = 624Wh.

La un preț mediu de 0,80 bani/Kw de curent electric, putem observa că o singură încărcare ne costă 0,49 ron pentru a parcurge aproximativ 45km.

10. Mobilitate pentru cei cu probleme de sănătate

Trotinetele electrice sunt lăudate pentru mobilitatea lor extraordinară, pentru cei care au probleme de sănătate.

Avantajul principal al trotinetelor electrice față de biciclete este acela că utilizatorul nu obosește. Când mersul pe jos este imposibil și transportul în comun este dificil, tot mai mulți oameni aleg sănătatea și confortul trotinetelor electrice.

Acestea sunt ușoare, practice, ușor de condus și te pot ajuta să te deplasezi chiar mai repede decât cu mașina ta, în unele cazuri.

Întreținerea trotinetelor

Trotineta electrică din fericire nu are nevoie de prea multă muncă. Cauciucurile la majoritatea trotinetelor au fost realizate să fie pline pentru a nu avea pană în timpul mersului și de a scapa de eventualele accidente. O verificare periodică a șuruburilor și a frânelor iți asigură o bună funcționare a acesteia. În mare, nu trebuie să iți faci griji de schimburi de ulei sau alte filtre deoarece aici nu există, doar nu uita să îți încarci bateria și să iți iei casca de protecție după tine. De asemenea nu veți avea nevoie de permis pentru a le conduce, atâta timp cât au viteza limită la 25km/h.

 De cele mai multe ori prețul trotinetei este dat de autonomia bateriei. Dar acest lucru nu trebuie să vă sperie pentru că în urma folosirii acesteia nu veți mai merge atât de mult cu mijlocul de transport în comun și veți ajunge mult mai repede la destinație. Oricum, amortizarea ei se va face mai repede decât ai crede (asta depinde și cat de mult o folosești).

Iată câteva trotinete care ar putea să fie pe placul dumnevoastră

Trotineta elecrica Zero 8. Are o autonomie de 30 de km iar viteza de 30 km/h.

Motorul acesteia este de 350W, Roți 8”. Are o baterie de 10Ah/36v. Acesta este foarte ușoară, se pliază în totalitate fiind astfel ușor de transportat.

Trotineta Zero 8 se deosebește prin confortul oferit, având o dimensiune a anvelopei de 8.5 inch. Este perfectă pentru traficul aglomerat permițându-vă accesul în locurile mici.

Trotineta electrică ZERO 10X LIMITED are o baterie de 28 de Ah/60V.  Are o autonomie de 160km , iar viteza acesteia este de 80km/h, cu un motor de 2x1600W, și roți pneumatice 10’’. Este perfectă pentru a merge la job, pe străzile aglomerate sau în parc la o plimbare cu prietenii.

Trotinetele electrice pot fi conduse atât pe șosea, cât și pe pista de biciclete de pe trotuare, iar regulile de circulație se aplică la fel ca și celorlalți participanți la trafic. În acest caz puțină teorie de trafic nu ar strica.

În general, s-ar putea să nu slăbești semnificativ din mersul pe trotineta electrică, comparativ cu mersul cu bicicleta sau mersul pe jos, dar oferă o cantitate bună de activitate fizică care te va ajuta să trăiești un stil de viață mai activ și să arzi câteva calorii în plus.

Mai mult decât atât, mersul cu trotineta electrică este o modalitate distractivă de a călători în aer liber, de a vă deplasa prin oraș și de a face naveta la și de la serviciu sau școală. Te salvează de statul la cozi, de traficul infernal, de înghesuiala din mijloacele de transport în comun și bineînțeles de momentul căutării  locului de parcare. Este ușoara, pliabilă și poate fi luată oriunde, ocupând un spațiu destul de mic.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *