Uncategorized @ro

Sfaturi pentru folosirea trotinetei electrice în sezonul cald

E  vară. Asta înseamnă mai multă distracţie şi timp liber petrecut împreună cu prietenii şi familia. Indiferent cum vrei să îţi petreci sezonul cald, trebuie să ai la dispoziţie un mijloc de transport potrivit pentru această perioadă, mai ales atunci când te întâlneşti cu prietenii, să ieşi la o plimbare seara prin parc sau te duci la job. Şi ce alt vehicul mai potrivit decât trotineta electrică?

Trotineta electrică a devenit un mijloc de transport foarte popular în ultimii ani, atât la nivel naţional, cât şi global. Datorită uşurinţei de folosinţă, a greutăţii reduse şi a mobilităţii pe care aceasta o oferă, o trotinetă electrică ZERO a devenit modul preferat de mişcare pe străzile din România.

Însă, doar dacă este vară, asta nu înseamnă că nu trebuie să ai grijă la modul în care o foloseşti. Pentru a menţine trotineta “sănătoasă” şi să te poţi bucura de aceasta în sezonul cald, este indicat să urmezi următoarele 8 sfaturi pentru a te bucura şi distra la maximum.

8 Sfaturi utilizate trotinete electrice vara

  1. Îmbracă-te lejer

Ştim cu toţii că vara temperaturile devin inconfortabil de mari, de aceea trebuie să avem grijă şi la modul în care ne îmbrăcăm. Îmbrăcămintea pe care o alegi trebuie să fie lejeră, respirabilă pentru a-ţi menţine o temperatură a corpului cât mai confortabilă. De preferat este ca aceasta să fie deschisă la culoare pentru a respinge mai bine razele solare şi a nu te încinge.

În acelaşi timp, deşi suntem tentaţi în sezonul cald să purtăm pantaloni scurţi şi papuci, este important să evitaţi astfel de articole vestimentare. Este esenţial să purtaţi o pereche de încălţăminte care vă oferă o stabilitate şi o protecţie mai mare. Se pot întâmpla accidente uşoare care pot fi evitate dacă porţi încălţămintea potrivită.

De exemplu, te poţi destabiliza de pe trotinetă în cazul unei opriri bruşte şi din cauza papucilor, îţi poţi răni gleznele sau pielea. Nu este o experienţă plăcută şi este indicat să încerci să eviţi şi să previi astfel de evenimente cât mai bine.

  • Să porţi echipament de protecţie

Atunci când este cald afară, avem tendinţa să ignorăm măsurile de siguranţă din cauza temperaturilor excesive. Acest lucru este greşit şi periculos pentru sănătatea ta. Întotdeauna este necesar să porţi cască, indiferent de sezon, însă fiind foarte cald afară, te poţi orienta spre o cască potrivită, mai uşoară, cu o culoare mai deschisă (pentru a nu se încinge de la razele soarelui) şi care să permită o ventilaţie mai bună.

De asemenea, protejarea ochilor este şi ea importantă. Soarele puternic dăunează privirii şi nu ne permite să fim complet atenţi în trafic. O pereche de ochelari de soare (cel mai indicat ar fi să fie polarizaţi) îţi va oferi protecţia necesară, dar şi confortul de a conduce relaxat trotineta electrică.

  • Să-ţi verifici trotineta înainte să pleci la drum

Trotineta electrică este la fel ca orice alt vehicul. Trebuie inspectat periodic, dar mai ales înainte să pleci la drum pentru a fi sigur că vei conduce în cele mai sigure condiţii, atât pentru tine, cât şi pentru trotineta ta.

  • Anvelope

Verifică presiunea roţilor – să fie cea potrivită. În cazul în care temperatura de afară este foarte ridicată, este indicat ca presiunea roţilor să fie uşor mai scăzută decât în mod normal, deoarece aerul din anvelope se va expanda din cauza căldurii şi va creşte presiunea peste limitele normale, fiind un pericol de accident.

În acelaşi timp, după cum ştim, anvelopele se uzează după o anumită perioadă de folosinţă, dar acest lucru este accelerat mai ales pe timp de vară. Verifică starea cauciucurilor, pentru a fi sigur că acestea se află în condiţii optime;

  • Panoul electric

Sistemul electronic trebuie să funcţioneze în parametri normali, astfel îţi poate arăta toţi indicatorii de care ai nevoie în timpul mersului.

Fiind vară, soarele străluceşte foarte puternic, de aceea trebuie să ai în vedere faptul că la lumină puternică este posibil să nu vezi ceea ce îţi indică panoul. Fii fără grijă, acest lucru este normal, însă trebuie să ştii acest lucru mai devreme pentru a nu te confruntă cu această problemă în trafic.

  • Baterie

Acest element important trebuie de asemenea verificat; fii sigur că ai bateria plină pentru a parcurge distanţa dorită şi că nu este avariată.

Este important, indiferent de trotineta electrică cumpărată, să fii sigur că bateria nu se descarcă sub 10%. În acest fel, vei prelungi durata de viaţă a bateriei şi te vei putea bucura de aceasta mai mult timp.

  • Frâne

 Trotineta electrică merge, însă trebuie să te asiguri că se poate şi opri. Înainte de drum testează sistemul de frânare pentru a fi sigur că te poţi opri în siguranţă.

  • Lumini

 Vizibilitatea este importantă în trafic, indiferent de momentul zilei. Becurile trebuie să se aprindă şi să lumineze conform specificaţiilor, în caz contrar este indicat să le schimbi.

  • Caroseria

 Nu în ultimul rând, caroseria trebuie verificată pentru a nu avea prezente lovituri sau defecte. O caroserie avariată te poate pune în pericol atât pe tine, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

  • Cumpăra şi înlocuieşte piesele de schimb

După cum am explicat la punctul anterior, trotineta electrică trebuie tratată ca pe un vehicul şi nu ca pe o jucărie. Sunt multe elemente care trebuie observate şi întreţinute. Ca orice alt lucru, odată cu trecerea timpului, acestea se uzează şi trebuie schimbate pentru a oferi aceeasi eficientă şi calitate ca în prima zi.

 Indiferent că trebuie să schimbi un bec la un far, să schimbi o anvelopă, un disc de frână sau orice alt lucru de mentenanţa, fii sigur să le cumperi şi să le schimbi din timp, pentru a te bucura cât mai mult timp de trotineta ta.

  • Mergi la un service pentru trotinete electrice să te asiguri că trotineta ta e în stare bună

Anumite lucruri nu le poţi face singur sau pot fi destul de complicate, însă nu trebuie să ignori mententanta periodică a trotinetei. Odată la câteva luni este indicat să duci trotineta electrică în service pentru o verificare mai amănunţită, pentru a te asigura că trotineta se află într-o stare bună şi speranţa de viaţă a acesteia este extinsă.

  • Verifică vremea înainte de drum

Vremea este schimbătoare, mai ales vara. Acum este cald şi soarele bate necruţător, iar câteva ore mai târziu plouă torenţial. Acest lucru nu este problematic, însă dacă plănuieşti să conduci trotineta electrică trebuie să verifici condiţiile meteorologice înainte de drum. De ce? Ca orice alt gadget, este recomandat ca trotineta electrică să nu fie condusă în condiţii de ploaie. În cazul în care trotineta electrică are o protecţie împotriva umidităţii (IP rating) mic, sistemul electric poate fi avariat.

 Nici cele cu o protecţie mai mare nu ar trebuie conduse, deoarece vizibilitatea este redusă şi drumul poate fi alunecos, lucruri ce pot mări riscul de accidentare. În cazul în care eşti pe drum şi ploaia începe, refugiază-te la adăpost şi opreşte vehiculul.

  • Protejează-te de soare

Bineînţeles, acest lucru pare evident la prima vedere, însă nu trebuie ignorat sau uitat. Indiferent dacă mergi cu trotineta electrică sau doar ieşi la o plimbare, este vital să porţi cremă solară cu o protecţie cât mai ridicată pentru protejarea pielii împotriva radiaţiilor UV.

De asemenea, nu uita să te hidratezi. Apa este importantă, mai ales vara atunci când ieşim afară şi facem un efort fizic. Când eşti pe trotineta electrică sigur vei avea tendinţa să uiţi de acest element, dar asigură-te că ai la îndemână o sticlă de apă în permanenţă (poţi folosi un bidon pentru apă izolat termic pentru a avea apă rece o perioadă mai lungă de timp) pentru a te hidrata periodic.

  • Prea multă căldură dăunează trotinetei

Echipamentele electrice sunt sensibile la căldură excesivă. Gândeşte-te cât de mult avem grijă de procesoarele din calculatoarele noastre ca să nu se încingă prea mult atunci când avem o sesiune mai intensă de gaming.

Acelaşi principiu se aplică şi trotinetei electrice. Asigură-te că nu o laşi parcată prea multă vreme în lumina soarelui, deoarece acest lucru poate contribui la scăderea speranţei de viaţă a bateriei şi a părţilor electronice. De asemenea, motorul, bateria, roţile şi celelalte elemente lucrează mai mult atunci când este cald afară, lucru ce va micşora şi mai mult speranţa de utilizare. Condu cu o viteză uşor mai mică, nu lăsa bateria să se epuizeze complet şi nu urca pante prea abrupte – aceste lucruri sigur te vor ajuta să menţii trotineta electrică în parametri normali la aceste temperaturi toride.

Nu în ultimul rând, în momentul în care ajungi acasă, lasă trotineta să se răcească şi să ajungă la temperatura camerei înainte de a o încărca. O baterie fierbinte se va încărca mai greu şi există posibilitatea ca aceasta să se se avarieze. Aşteaptă cel puţin 15 -30 minute înainte să începi încărcarea, astfel vei putea evita eventuale probleme şi costuri de service.

Dacă urmezi aceste 8 sfaturi, cu siguranţă te vei bucura la maximum de trotineta electrică în acest sezon. În cazul în care vrei un upgrade sau vrei să îţi cumperi o trotinetă electrică, îţi vom prezenta trei opţiuni din care poţi alege:

  1. Trotineta electrică ZERO 8x

Prima trotinetă din lista noastră, ZERO 8x este o trotinetă puternică, destinată adulţilor, fiind perfectă pentru drumurile către job, facultate sau pentru distracţie în aer liber. Aceasta este echipată cu două motoare eficiente de 800W, care, împreună cu bateria de 26 Ah, îţi vor oferi o autonomie impresionantă de 80 – 90 de km cu o singură încărcare.

 De asemenea, viteză maximă pe care aceasta o poate atinge este de 55 km/h, viteză perfectă pentru entuziaşti, însă fii fără grijă, aceasta poate fi setată şi pe o viteză maximă de 25 km/h pentru a putea fi folosită fără probleme şi de cei fără permis de conducere.

Roţile au o dimensiune de 8”, iar suspensia dublă foloseşte un sistem de suspensie hidraulic şi un arc hibrid.

Nu trebuie să îţi faci griji nici în legătură cu semnalizarea. Aceasta vine echipată cu leduri de semnalizare pe faţă, pe spate, dar şi pe laterală, lucruri ce te vor face vizibil pe timp de noapte şi te vor ţine în siguranţă.

  1. Trotineta electrică ZERO 10X

ZERO 10X este “fratele” mai mare al trotinetei ZERO 8X şi este versiunea mai îmbunătăţită a celei din urmă. Această trotinetă este excelentă pentru drumuri lungi, care, datorită bateriei de 23 Ah, îţi va asigura o autonomie cuprinsă între 70 şi 80 km. În acelaşi timp, amatorii de viteză se vor bucura de acest vehicul deoarece, cele două motoare de 1000W asigură o accelerare şi o viteză maximă de 65 km/h.

 ZERO 10X oferă două moduri de transport: ECO şi TURBO. Pentru o autonomie mai extinsă poţi folosi modul ECO, iar pentru viteză sporită, poţi accesa modul TURBO .

Asemenea trotinetei 8X, şi aceasta poate fi limitată la o viteză de maxim 25 km/h.

  1. Trotineta electrică ZERO 10X Limited

Ultimul vehicul din lista noastră de azi este şi cel mai performant dintre cele trei prezentate. ZERO 10X Limited este una dintre cele mai puternice şi performante trotinete electrice de pe piaţă. Această variantă este versiunea îmbunătăţită a trotinetei precedente ZERO 10X. Este o trotinetă perfectă pentru cei care adoră viteza şi libertatea de mişcare.

Aceasta este echipată cu două motoare de 1600W, puterea dezvoltată de acestea garantează o viteză maximă uluitoare de 80 km/h. Bateria de 28 Ah/ 60V, prezintă o autonomie cuprinsă între 85 – 160 km.

Una dintre cele mai mari avantaje ale unei trotinete electrice este aceea că are o mobilitate ridicată. ZERO 10X Limited are capacitatea de a se plia, lucru ce îi va mări şi mai mult portabilitatea.

Trotineta electrică a devenit unul dintre cele mai populare moduri de transport din ţara noastră. Pe lângă uşurinţa de folosinţă şi eficienţa pe care aceasta o oferă în trafic, trotineta electrică are avantajul de a fi un mijloc de transport mult mai ieftin şi mai ecologic decât modurile convenţionale.

Cu siguranţă, trotineta electrică va deveni din ce în ce mai populară, mai ales în sezonul cald, fiind unul dintre cele mai distractive moduri de a te deplasa la job sau împreună cu prietenii în vacanţa de vară.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *